Skived – Bloggen …och annat skoj du inte visste att du ville veta

16jan/122

Idrottsgalan -12

Det har gått ett år sedan den förra Idrottsgalan och det har också gått ett år sen jag skrev här senast. Men jag fortsätter att hålla hårt på min tradition angående Idrottsgalan. Dessvärre ser det ut som om jag inte kommer att kunna följa galan direkt när det sänds ikväll klockan 20.00 - utan jag kommer troligen få ta en titt på hela sändningen ett par timmar efter direktsändningen. Jag kan ju å andra sidan låtsas att det är direkt när jag tittar i efterhand. Så får det bli. Jag har också letat reda på vem det är som leder programmet i år och precis som förra året är det Robin som håller i mikrofonen. Jag vet att förra året var jag lite missnöjd med valet av programledare och att galan överlag saknade fart.

I år tror jag dock på Robin. Jag tror att han skippat Zlatan helt och hållet. Jag tror också att hela galan kommer att få ett  bättre flyt och att detta bättre flyt gör att Robin passar bättre.
Måste också ta en snabbtitt på Jerringspriset -12. De nominerade är:

Ida Ingemarsdotter/ Charlotte Kalla, skidor (VM-guld lagsprint)
Therese Alshammar, simning (VM-guld 50 m fritt, totalseger världscupen)
Rolf-Göran Bengtsson, ridsport (EM-guld hoppning)
Handbollslandslaget - dam(EM-silver)
Marcus Hellner, skidor(VM-guld sprint)
Helena Jansson, orientering(VM-guld medeldistans, totalseger världscupen)
Lag Anette Norberg, curling(VM-guld)
Daniel Sedin, ishockey(seger NHL:s poängliga, framröstad av spelarna som grundseriens bäste spelare

Förra året gick mina spådomar helt snett och jag var väl egentligen inte nära alls. I år är det dock Hellner som tar hem första platsen. Alshammar klarar inte topp 3 och Kalla med Ingemarsdotter lägger sig som två eller trea. Det är allt jag hinner spå innan årets gala. Om ni läsare har tur så kan det hända att jag hinner med någon mer spådom innan sändningen, men våga inte hoppas på för mycket så slipper ni bli besvikna!

Kommentarer (2) Trackbacks (1)
  1. att inte daniel sedin vann är ju inget annat än fail…

  2. Mjae, kanske bara var en slump att han lyckades så bra förra året. Om han däremot gör det lika bra detta år…. Då ska han vinna.

    Känns som om det överlag är väldigt få priser ändå…


Leave a comment